Sådan spiller du vandfald

Vandfald er både et sjovt og effektivt spil, når det handler om at blive hurtigt fuld. Der er mange forskellige regler i vandfald, og det handler derfor om at holde tungen lige i munden, når I starter spillet. Når først i får fat på reglerne, er vandfald et utroligt sjovt spil, der kan varieres i det uendelige. Det er nemlig muligt at lave sine egne regler, så spillet bliver aldrig kedeligt. Vandfald kan spilles af mange mennesker på samme tid, og der skal ikke bruges mange materialer, før I kan gå i gang med at spille. 

Hvad skal bruges til vandfald

Der skal ikke bruges mange materialer for at spille vandfald. Det eneste I skal bruge er:

 • En flaske
 • Et kortspil
 • En helt masse alkohol 

Reglerne til vandfald

Der er mange regler til spillet vandfald, så det handler om at holde tungen lige i munden, når I skal til at spille. Her er reglerne for kortene:

 • Es: Snigskytte – Hvis du trækker et es fra cirklen, er du nu blevet til en snigskytte. Med dette kort må du på et helt vilkårligt tidspunkt pege med dine fingre som en pistol på en valgfri person. Når du peger på personen, skal du starte med at tælle op. Du skal først stoppe med at tælle, når personen, du peger på, opdager dig. Det tal du er nået til, skal personen drikke i slurke. 
 • 2-5 sorte kort: Trækker du et sort kort mellem 2 og 5, skal du selv drikke det antal tåre, der står på dit kort.  
 • 2-5 røde kort: Trækker du et rødt kort mellem 2 og 5, må du give det antal slurke, der står på kortet til en valgfri person. 
 • 6’er: Tissekortet – Hvis du trækker en 6’er, må du gemme kortet og bruge det på et valgfrit tidspunkt, når du skal på toilettet. Det betyder også, at du altså ikke må gå på toilettet, hvis ikke du har et tissekort. 
 • 7’er: Kategorikort – Hvis du trækker en 7’er, skal du finde på en kategori. Alle deltagerne siger derefter hver en ting, der falder indenfor kategorien. Den første, der ikke kan komme på en ting indenfor kategorien, eller som gentager noget, der er blevet sagt, skal drikke 5 slurke som straf. En kategori kunne for eksempel være bilmærker. 
 • 8’er: Finger på bordet – Hvis du trækker en 8’er, må du på et valgfrit tidspunkt i spillet sætte din tommelfinger på bordet. Når de andre deltagere ser, at du har din tommelfinger på bordet, skal de også sætte deres tommelfinger på bordet. Den sidste, der sætter sin tommelfinger på bordet, skal drikke 5 slurke som straf. 
 • 9’er: Regelkort – Hvis du trækker en 9’er, handler det om at være kreativ. Du må nu finde på en ny regel, som alle deltagerne skal følge. Det kunne for eksempel være, at alle skal drikke dobbelt, eller at alle skal drikke med venstre hånd. Den, der laver reglen, bestemmer hvor mange straftåre, der skal drikkes. 
 • 10’er: Vandfald – Den der trækker en 10’er skal starte vandfaldet, hvor alle begynder at drikke. Den der trak kortet må være den første til at stoppe med at drikke. Når den første stopper med at drikke, må den til højre for personen stoppe med at drikke, og sådan fortsætter det. 
 • Knægt: Herreskål – Her drikker alle herrer 
 • Dame: Dameskål – Her drikker alle damer
 • Konge: Sæt kongen i panden – Du bestemmer nu alt indtil kortet falder ned. 

Vandfald sådan starter I

Når spillet starter, sættes flasken midt på bordet, og bunken med kort fordeles i en cirkel rundt om flasken. Her er det meget vigtigt, at cirklen ikke bliver brudt. Hvert kort i bunken har som beskrevet ovenfor en regel tilknyttet, og det er spilleren, der trækker kortet, der skal udføre reglen. 

Når spillet starter, trækker den første spiller et kort op fra cirklen og udfører den regel, der følger med kortet. Hvis en spiller bryder cirklen, skal spilleren drikke en hel genstand som straf. Når spilleren har udført reglen på kortet, skal personen lægge kortet ovenpå flasken i midten. Hvis kortene ovenpå flasken falder ned, er spillet slut, og personen, der væltede kortene, skal drikke en genstand som straf. Det kan være en god idé at have reglerne på kortene tæt ved jer, så I kan kigge på dem undervejs.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *