Stigegolf – Her finder du de OFFICIELLE regler til det sjove spil!

Elsker du drukspil og leder du altid efter nye af slagsen? Stigegolf er et af den slags spil men godt kan spille pinligt ædru men som alt andet kan man også sagtens lave en drukversion. 

Læs med her og bliv lidt klogere på, hvad stigegolf er, og hvordan du gør det til et drukspil.

Reglerne til stigegolf

Man skal bruge nogle bestemte redskaber til at kunne spille stigegolf. Det er vigtigt at du har disse ting, før i går i gang med at spille.

Når man spiller stigegolf, skal i først aftale en linje hvorfra i kaster. Del jer op i to hold og stil jer bag linjen og derefter begynder første runde. 

En runde varer tre kast og hver spiller kaster kuglerne hen på stigen og alt efter hvor kuglerne rammer får de færre og flere points. Måden der kastes, er helt valgfri, så her kan man også få sig nogle sjove grin med at være lidt opfindsom.

Hvis kuglerne rammer øverste ribbe, får spilleren tre point, to point på den midterste og et point på den sidste. Hvis alle kuglerne hænger på samme ribbe, gives der bonus point. Det samme gælder hvis alle kuglerne hænger på hver sin ribbe.

Holdene konkurrer om at nå til 21 points nøjagtig. Hvis holdet kommer over, tælles alle de point i den sidste runde ikke med. Man starter dermed forfra med den sidste runde, indtil man rammer præcist 21 point. Hvis begge af holdene får præcis 21 point i den sidste runde, så spiller de to sidste spillere igen mod hinanden. I denne runde handler det om at få så mange point som overhovedet muligt. Den der får det vinder på vegne af sit hold.

 

Hvordan gør man stigegolf til et sjovt drukspil?

Man kan gøre alting til et drukspil hvis blot man er lidt kreativ.

Man kan for eksempel indføre straftårer for hver kugle man taber på jorden. Og man kan sige at man skal drikke for hvert point man indsamler til sit hold. På den måde er det både en god og en dårlig ting, når man vinder point på vegne af sit hold, hvilket kan gøre spillet lidt ekstra sjovt. 

Man kan også sagtens øge det antal af tårer der skal tages for hver runde, så man altså dermed tager flere tårer i tredje runde, hvis man taber nogle kugler, fremfor i første runde. 

Stik hovederne lidt sammen med dine venner og se om i ikke selv kan komme på den nogle flere sjove ’bonus regler’. 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *