Shuffleboard drukspil: disse regler skal du kende

Shuffleboard er et sjovt drukspil til at løfte stemningen og blive klar inden en bytur. Det er både sjovt, samtidig med at det ikke kræver den store indsats at lære at spille. Derudover skal I inddele jer i hold eller spille to go to, så der bliver mulighed for at konkurrere mod hinanden. Nedenfor kan du læse mere om reglerne i Shuffleboard. 

Hvad går shuffleboard ud på?

Spillet går ganske kort ud på, at I spiller to hold mod hinanden – maks otte personer. Her er intentionen, at I hver især skal score så mange point, I kan, ved at vippe hinandens sten af pladen. Faktisk minder spillet lidt om curling, og derfor skal I spille med henholdsvis fire blå samt røde sten per hold eller spiller. 

Hvordan er reglerne?

Reglerne er faktisk ganske simple at lære. De er ridset op nedenfor, så I hurtigt kan danne jer et overblik. Det handler blot om at kunne sigte rigtigt, så I kan få så mange point som muligt. Når man taber, skal man tømme shotglasset.

  1. Hvert hold ellers spiller skal starte med at have fire sten – I kan enten vælge røde eller blå. I skal blot kunne kende forskel på holdenes sten. Derefter vælger hvert hold et shotglas i samme farve som de valgte brikker.
  2. Et hold vinder, ligeså snart der opnås 15 point. Derefter skal det modsatte hold drikke det shotglas, man helst skal undgå. 
  3. Det gælder for alle sten, at de skal over den linje, der kaldes spærrelinjen – linjen er markeret efter et-point feltet. Er det ikke alle sten, der kommer over linjen, fjernes disse.
  4. Man får point, når stenene lander tættest på den bagerste kant. Husk det hele tiden gælder om at skubbe det andet holds brikker væk. Man må kun kaste én sten ad gangen.
  5. Der gives først point, når stenen er over pointlinjen. 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *