Regler til ølbowling

Et kendt og elsket drukspil blandt mange mennesker er spillet ølbowling. Det famøse spil passer perfekt til festivalen eller havefesten, og de fleste kan hurtigt anskaffe materialerne til spillet. Det er et spil, der kan være med til at sætte gang i en hver fest, og alle øl-hungrende og festglade mennesker vil elske spillet. Det kan være en god idé at i sætter sig ind i reglerne til ølbowling, inden spillet går i gang. Der kan være forskellige regler alt efter, hvem du spiller med, men nedenfor kan du læse standard regler for spillet.

Materialer til ølbowling

Det er ikke mange ting I skal bruger for at kunne spille ølbowling. I skal bruge fem stole, en bold, en helt masse øl, fire engagerede spillere og en dommer der er god til at give ordre. 

De fire spillere deler sig op i to hold af to personer. Stolene stilles op således, at to stole bliver placeret ved siden af hinanden med en øl imellem stolene, og de sidste to stole placeres overfor ligeledes med en øl imellem stolene. Dommeren sidder på sidelinjen og bedømmer. Desuden skal der være ekstra øl inden for rækkevidde for de fire spillere. 

Reglerne til ølbowling

Ølbowling handler først og fremmest om at ramme modstandernes øl, der står imellem modstandernes to stole. Hvis modstanderen rammer den øl, der står imellem holdkammeraternes to stole, skal holdkammeraterne dele øllen. Når holdkammeraterne har drukket øllen, skal de kaste den tomme øldåse ud på banen og placere en ny øl mellem de to stole. Den tomme øldåse på banen fungerer nu som en forhindring.

Når der ligger forhindringer på banen, kan der ske to ting. Hvis du bowler og rammer en forhindring men ikke rammer modstanderens mål-øl, skal du drikke straf-tåre. Hvis du derimod rammer en forhindring og rammer mål-øllen, skal modstanderen drikke en øl hver. 

Der findes forskellige regler for dommeren, men som basisregel er det dommeren, der bestemmer, hvor mange straf-tåre et hold skal drikke. Desuden skal deltagerne have tilladelse af dommeren til alt, hvad de foretager sig. Det vil sige, at de blandt andet skal spørge om lov til at bowle, drikke og juble. Deltagerne skal også altid ramme deres egen banehalvdel med bolden først, ellers bestemmer dommeren, hvor mange straf-tåre der uddeles. 

Der findes desuden en række regler, som kan inkorporeres i spillet. Hvis dommeren råber ’der kommer spyd!’, skal deltagerne for eksempel kaste sig ned på jorden, og den sidste på jorden får straf-tåre. 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *