Regler til Meyer spillet

Drukspil er altid gode til at sætte gang i festen og få noget alkohol indenbords. Drukspillet Meyer er ingen undtagelse. Alle kan være med til at spille Meyer, og de fleste hjem såvel som barer har et terningespil til rådighed. Hvis du aldrig har spillet Meyer før, kan det være en god idé at læse reglerne grundigt igennem inden spillets start. 

Det skal du bruge til Meyer

Drukspillet Meyer kræver ikke de helt store materialer. Du skal bruge to raflebægere, to terninger til spillet, én terning per næse og en ordentlig omgang øl eller andre læskende drikke. 

Hver deltager får en terning hver, som skal placeres, så 6-tallet vender opad. Hver terning indikerer, hvor mange liv I hver især har tilbage. Hvis man taber en runde, går man et liv ned på terningen og drikker samtidig en straf-tår. Hvis en spiller når ned til tallet 1 på sin terning, må personen spinne terningen og se, om spilleren kan få flere liv. Det er kun tilladt at spinne terningen én gang per person.   

Hvad betyder terningerne?

De to terninger, der placeres mellem de to raflebægere, har forskellige værdier alt efter, hvad terningerne lander på. Det højeste, du kan slå, er Meyer, som består af tallene 1 og 2. Det næst højeste, du kan slå, er lille Meyer, som består af tallene 1 og 3. Dernæst kommer par, som består af to ens tal. Det højeste par, du kan slå, er altså par 6. 

Derudover kommer de andre tal, som bestemmes ud fra det højeste tal, du slår. Det højeste tal, du slår, placeres på 10’erens plads, og det laveste tal placeres på 1’erens plads. Det vil sige, at hvis du slår 5 og 6, udtales det som 65. Efter parrene er det højeste tal du kan slå 65, og det laveste du kan slå er 41. 

Hvis du er så heldig at slå 32, er der fællesskål! Det vil sige, at uanset hvad personen før dig har slået, bliver du reddet af fællesskålen. En ny runde starter altid efter en fællesskål.    

Sådan spiller du Meyer

Reglerne til Meyer er i bund og grund ret simple. Du skal bruge de to raflebægere til at slå, og så skal du slå højere end den person, der slog før dig. Hvis ikke du slår over det tal, som personen før dig slog, kan du vælge at lyve. Tror den næste person i spillet ikke på dig, kan personen vælge at løfte raflebægeret for at se, om du lyver. Hvis du lyver, skal du gå et liv ned på din terning og drikke en tår af din alkohol. Taler du derimod sandt, er det personen, der løftede, der går et liv ned og drikker en straf-tår.

I stedet for at lyve kan du også sige ’det eller derover’, ryste raflebægeret igen og sende den videre. Her satser du på, at du slår det samme eller over det, som personen før dig slog. Den næste person i rækken skal så vurdere om han tror dig, eller om han løfter raflebægeret.   

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *