Reglerne til drukspillet kævle

Kævle er et elsket drukspil blandt mange mennesker på festivaler, da det passer perfekt til en udendørsaktivitet. Kævle kan dog også spilles indendørs, hvis der er et stort areal til rådighed. Det er et spil, hvor der er stor garanti for at få alkohol indenbords, da man drikker en øl per spil. Desuden kan I være mange mennesker til at spille kævle, og det kræver ikke mange materialer. Det er et sjovt spil, der kan spilles i timevis. 

Det skal du bruge til kævle

For at spille kævle skal I bruge en flaske eller en dåse, som skal bruges som målskiven. Derudover skal I bruge en bold, en sko eller noget helt tredje, som I kan bruge til at ramme flasken eller dåsen med. Sidst men ikke mindst skal hver spiller have én dåseøl til rådighed. 

Deltagerne bliver delt op i to lige store grupper. Den øl, der bliver brugt som målskive, skal placeres i midten af de to grupper, som står overfor hinanden. Det kan anbefales, at der er mellem 6-8 skridt fra flasken og hen til gruppen. På sidelinjen skal der være en dommer, som både bedømmer, om flasken står i midten af banen, og som holder øje med, at spillet går fair til. 

Sådan spiller du kævle

Reglerne til kævle er super enkle. De to hold placerer sig på en lang række over for hinanden. Det er den yderste i gruppen, der starter med at kaste bolden, og derefter går turen videre til den næste i rækken. 

Det hold, der starter, kaster bolden og prøver at ramme målskiven i midten af banen. Hvis holdet rammer målskiven, så den vælter, skal én fra modstanderholdet løbe hen for at rejse flasken op. Imens skal det kastende hold drikke af deres øl. De stopper først med at drikke, når personen fra modstanderholdet når tilbage på sin plads og råber ’stop!’.

Efterhånden som man får drukket sin øl på holdet, går man ud af spillet og lader de resterende spillere på sit hold spille videre. Vinderholdet er det hold, hvor alle deltagerne først får drukket deres øl. I mellemtiden er det vigtigt, at dommeren holder øje med, at der ikke er nogen, der snyder. Det er for eksempel ikke tilladt at blive ved med at drikke af sin øl, efter der er blevet råbt ’stop!’ af modstanderholdet. Hvis dommeren opdager snyd, er det op til ham eller hende at finde en passende straf til holdet.   

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *