Reglerne til beerpong

Et spil, der for alvor kan sætte gang i festen, er beerpong. Her er der både noget for dem, der kan lide at være aktive, og der er noget for de øl-tørstende mennesker til festen. Det koster ikke mange penge at anskaffe sig de ting, man skal bruge til spillet. Det gode ved spillet er, at man både kan være få personer og mange personer. Hvis man er mange mennesker, kan man lave en turnering og se, hvem der er bedst til beerpong.  

Materialer til beerpong

Til spillet skal du anskaffe dig 22 plastikkopper, en bordtennisbold, et bord og en god portion øl. Hvis ikke du lige har et bord, der kan bruges som beerpong-bord, kan du også bruge et vasketøjsstativ, hvor kopperne placeres i hver sin ende af vasketøjsstativet. Der findes heldigvis mange gode alternativer til et rigtigt beerpong-bord, og materialerne til spillet skulle derfor være lige til at finde. 

Sådan spiller du beerpong

Der placeres 10 kopper i hver ende af bordet i en trekant. Trekanten formes således, at spidsen af trekanten peger hen mod modstanderen. Det vil altså sige, at der placeres 1 kop tættest mod modstanderen, og dernæst placerer du 2 kopper ned mod dig selv. Sådan fortsætter det, til du har formet trekanten. Alle kopperne skal nu fyldes lidt op med øl. I hver ende skal der også være en kop med vand, så bolden kan skylles, hvis den ryger ned på jorden.

Når spillet går i gang, handler det om at ramme modstanderens kopper. Hvis du rammer en kop, skal modstanderen drikke indholdet i koppen og fjerne koppen fra spillet. Det første hold, der får ramt alle modstanderens kopper, vinder. Taberholdet skal som straf drikke vinderholdets resterende kopper med øl.   

Reglerne til beerpong

Der findes nogle forskellige regler i beerpong, som man skal overholde, når der spilles. Når du kaster, skal din albue være bag ved bordkanten. Hvis du overskrider linjen med din albue, tæller kastet ikke. En anden regel i spillet er, at hvis du bouncer bolden, altså hvis du først kaster bolden ned i bordet, så må modstanderholdet parerer bolden væk. Hvis du til gengæld rammer en kop ved at bounce bolden, skal modstanderholdet drikke 2 af deres kopper. 

Modstanderholdet må desuden altid puste bolden op af koppen. Man skal dog være meget hurtig, hvis det skal lykkes. Hvis du på et tidspunkt ikke rammer modstanderens kop, og bolden triller tilbage mod dig, må du gerne fange den igen. Får du fat i bolden, skal du nu lave et trickskud. Ved et trickskud må du ikke kaste normalt, det gælder derfor om at være kreativ. Et trickskud kunne for eksempel være at kaste med lukkede øjne. Det kunne også være at kaste med ryggen til modstanderens kopper. 

Sidst men ikke mindst må modstanderne altid prøve at distrahere det kastende hold. Det kan være ved at lave sjove fagter foran og bagved kopperne. En distraktion kunne også være at fyre gode scorereplikker af. Når det kommer til at distrahere, er det kun kreativiteten der sætter grænser.    

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *